News

MyHeritage släpper Photo Enhancer som omvandlar oskarpa foton till skarpa foton med fokus

MyHeritage Photo Enhancer uppgraderar bilder med banbrytande AI-teknik

TEL AVIV, Israel & LEHI, Utah–(BUSINESS WIRE)–MyHeritage, den ledande globala tjänsten för att upptäcka sitt förflutna och stärka sin framtid, tillkännagav idag lanseringen av MyHeritage Photo Enhancer, en kraftfull ny funktion som omvandlar oskarpa foton med låg upplösning eller låg kvalitet, till foton i skarp fokus. Fotona förbättras med specialiserad teknik som ger enastående, högupplösta resultat.

MyHeritage Photo Enhancer tar gamla eller oskarpa foton och ökar deras upplösning så att ansikten som visas i fotona är skarpa och väldefinierade. Photo Enhancer drivs av djup inlärningsteknik som licensierades av MyHeritage och sömlöst integreras i företagets plattform. Den antyder hur ansiktena på bilderna såg ut, med exceptionella resultat. Förbättringen är särskilt användbar för historiska foton där ansiktena ofta är små och suddiga, men fungerar lika bra även på nya färgfoton. Funktionen fungerar bäst på foton där flera personer visas och de förbättrade ansiktena kan ses var och en för sig. De ursprungliga fotona förblir intakta och ändras inte av förbättringsprocessen, som skapar separata versioner bredvid originalen.

“MyHeritage Photo Enhancer följer en stadig rad av teknologibaserade funktioner på MyHeritage, som hjälper människor runt om i världen att få kontakt med sin familjehistoria, på nya och meningsfulla sätt,” säger Gilad Japhet, grundare och VD för MyHeritage. “Efter den senaste framgången med vår fotokoloriseringsfunktion såg vi bildförbättring som ett naturligt nästa steg, och är glada över att integrera den här tekniken i vår familjehistoriska plattform. Detta tillägg gör MyHeritage, utan undantag, till den bästa plattformen för att ladda upp, förbättra och dela historiska foton. Det gör också släktforskning till något roligt, precis som det ska vara.”

I februari 2020 lanserade företaget MyHeritage In Color™, en AI-baserad funktion som färglägger svartvita foton. Funktionen fick enorm popularitet, med 11,4 miljoner foton som hittills har färglagts och delats på sociala medier. Förbättring och färgläggning kompletterar varandra, och användare uppmanas att förbättra foton som de tidigare har färglagt, och även andra foton.

Integration med släktträd

Miljontals människor runt om i världen använder MyHeritage-plattformen för att utforska sin familjehistoria och digitalt bevara sina familjefoton. MyHeritage-användare har laddat upp hundratals miljoner foton till plattformen och berikat dem med meta-data och taggar, inklusive datum, plats och personer som visas i fotona. MyHeritage Photo Enhancer ger användare en större uppskattning av sitt arv, genom deras förfäders högupplösta ansikten. Tillsammans med färgläggning, glädjer dessa innovativa funktioner användarna med nya perspektiv på deras familjehistoria.

MyHeritage Photo Enhancer är tillgänglig på MyHeritage-plattformen och på MyHeritages gratis mobilapp för iOS och Android, vilket är det perfekta verktyget för att skanna och digitalisera gamla foton i fysiska album. Foton som är förbättrade eller färglagda, eller både och, kan enkelt delas med familj och vänner på Facebook, Twitter, WhatsApp och andra sociala medier.

MyHeritage har åtagit sig att bevara äktheten av historiska dokument och differentierar därför förbättrade foton från originalen med en speciell präglad trollstavsymbol i det nedre vänstra hörnet av förbättrade foton. På bilder som har färglagts visas en liknande palettsymbol, och foton som både har förbättrats och färglagts har båda symbolerna sida vid sida. Detta gör att andra snabbt kan avgöra om ett foto har modifierats. MyHeritage värderar högt sina användares integritet och försäkrar att fotoförbättring och färgläggning sker exklusivt på MyHeritages servrar.

MyHeritage Photo Enhancer är en freemium-funktion på MyHeritage. Tio foton kan förbättras gratis, varefter fortsatt användning av denna funktion kräver abonnemang.

Om MyHeritage

MyHeritage är den ledande globala upptäcktsplattformen för att utforska släkthistoria och få värdefull insikt om hälsa. Med miljarder historiska poster och släktträdprofiler, och med sofistikerad matchningsteknik som fungerar över alla dess tillgångar, tillåter MyHeritage användare att upptäcka sitt förflutna och stärka sin framtid. MyHeritage DNA, som lanserades 2016, har blivit en av världens största DNA-databaser för konsumenter, med mer än 4 miljoner kunder. MyHeritage DNA-test för Hälsa som lanserades i maj 2019, lägger till omfattande hälsorapporter, några vilka är unika för MyHeritage, för att hjälpa människor att förstå hur genetik kan påverka hälsa och göra välgrundade val för att förbättra deras framtid. Som världens ledande globala tjänst, som kombinerar familjehistoria och DNA-test för släktforskning och hälsa, är MyHeritage unikt placerat för att erbjuda användare en meningsfull upptäcktsupplevelse som förenar deras förflutna, nutid och framtid. MyHeritage är tillgängligt på 42 olika språk och är det mest populära DNA-testet och den mest populära släktforskningstjänsten i Europa. www.myheritage.se

Contacts

MyHeritage

Daphna Bossik

Country Manager för Sverige

Telefon: +972 52 3354380

E-post: daphna.bossik@myheritage.com

error: Content is protected !!