News

Counterpoint Research: wereldwijde smartphonemarkt – Apple behaalde de eerste plaats in K4 2019 terwijl Huawei Apple overtrof om het op een na grootste merk te worden in KJ 2019

  • iPhone-verzendingen van Apple groeiden met 11% op jaarbasis tijdens K4 2019, zelfs zonder een 5G-variant
  • realme was het snelstgroeiende merk in KJ 2019 (453% op jaarbasis)

SEOUL & HONGKONG & NEW DELHI & BEIJING & LONDEN & BUENOS AIRES & SAN DIEGO–(BUSINESS WIRE)–De wereldwijde smartphonemarkt daalde met 1% op jaarbasis in KJ 2019, volgens het laatste onderzoek van de Market Monitor-service van Counterpoint. Dit is de eerste keer dat de smartphonemarkt twee opeenvolgende jaren is gedaald. De daling was echter langzamer dan in 2018 (4% op jaarbasis). De smartphonemarkt is op jaarbasis in werkelijkheid 3% gegroeid in K4 2019, wat wijst op tekenen van herstel dat wordt verwacht in 2020.


2019 heeft innovaties, 5G en opvouwbare displays, maar ook een onzeker handels- en politiek klimaat gebracht. Tarun Pathak, Associate Director bij Counterpoint Research, merkte over de wereldwijde marktdynamiek op: “Er zijn toenemende spanningen tussen verschillende landen die de smartphonemarkt hebben beïnvloed. Bijvoorbeeld de Amerikaanse druk op Huawei en de spanningen tussen Japan en Korea die hebben geleid tot onzekerheden in de geheugenmarkt. De toeleveringsketens zijn verstoord, waardoor verschillende bedrijven hun strategieën hebben heroverwogen en de afhankelijkheid van enkele markten hebben verminderd. In 2020 zullen waarschijnlijk inspanningen worden geleverd om de investeringen verder te diversifiëren over verschillende regio’s, zodat de risico’s worden beperkt. De huidige Coronavirus-uitbraak in China is het nieuwste probleem dat een bedreiging is voor de toeleveringsketens.”

Ondanks de sancties heeft Huawei Apple overtroffen om het op één na grootste merk te worden in 2019, aangedreven door agressieve druk van Huawei op de Chinese markt, waar het een marktaandeel van bijna 40% heeft behaald. Binnen het kwartaal heeft Apple echter na twee jaar de eerste plaats bereikt in de wereldwijde smartphonemarkt. Dit werd gestimuleerd door de iPhone 11-serie die de verwachtingen te boven gaat.

We hebben ook kunnen waarnemen dat smartphonemerken hun strategieën veranderden in 2019. Samsung heeft bijvoorbeeld zijn A-serie vernieuwd en het middensegment een duwtje gegeven. Apple heeft zijn iPhone 11 gelanceerd, met meerdere camera’s, tegen een lagere prijs dan de voorganger. 5G bood OEM’s ook de mogelijkheid om consumentbewustzijn te verwerven door de eerste ‘5G-compatibele’ apparaten op de markt te brengen in markten die al vroeg 5G-diensten lanceerden. Verwacht wordt dat 2020 het uitbraakjaar zal zijn, met 5G-smartphones die naar verwachting zullen groeien tot ongeveer 18% van de totale wereldwijde verzendvolumes voor smartphones in 2020, vergeleken met 1% in 2019.

Voor een meer gedetailleerde analyse, klik hier.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon voor analisten:
Tarun Pathak
tarun@counterpointresearch.com
Volg Counterpoint Research
press@counterpointresearch.com

error: Content is protected !!